Як сумчанам отримати пільги за місцем проживання?

10.07.2018

У департаменті соціального захисту населення Сумської міської ради інформують про те, що право громадян на пільги за фактичним місцем проживання передбачено Положенням про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117.

Комісію з розгляду питань, пов’язаних з отриманням житлових субсидій, призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та по прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика створено при виконавчому комітеті Сумської міської ради.

Рішення про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика, приймається Комісією протягом 30 днів з дня надання пільговиком останнього документу.

Факт проживання пільговика за заявленою адресою встановлюється в ході проведення обстеження помешкання за участю представників департаменту соціального захисту населення, члена Комісії та управителя/об’єднання співвласника багатоквартирного будинку, іншого уповноваженого суб’єкта (який залучається за згодою). Акт встановлення фактичного місця проживання пільговика є кінцевою підставою для внесення документів на розгляд Комісії.

Таким чином, для реалізації права на пільги за фактичним місцем проживання, пільговик особисто подає до департаменту соціального захисту населення наступні документи: заяву, довідку з органу соціального захисту населення за місцем реєстрації про те, що інформація про пільговика виключена з Реєстру у зв’язку зі зміною фактичного місця проживання, за умови реєстрації пільговика поза територіальними межами міста, копію першої та другої сторінки паспорту, сторінки з даними про реєстрацію місця проживання, копію реєстраційного номеру облікової картки платника податку, за винятком випадків, коли особа відмовилася від отримання такого номеру через релігійні переконання, що підтверджується відповідними документами, копію пільгового посвідчення.

Звертатись потрібно за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 135, робоче місце № 16 (режим роботи: з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, в п’ятницю – до 16:00), телефони попереднього запису на прийом: 63-54-97, 60-45-06, (050)40 78 199, телефони для довідок: 60-44-25, 60-44-67.

Станом на 1 липня до департаменту подано 67 пакетів документів, із яких 49 було розглянуто комісією та прийнято рішення про включення до Реєстру інформації про адресу фактичного місця проживання пільговиків, чотири особи відмовилися від розгляду заяв з різних причин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: