Під мерією провели акцію протесту

10.07.2018

Сьогодні, 10 липня, біля будівлі Шосткинського міськвиконкому пройшла акція протесту людей з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках.

Як розповів голова громадської організації «Паритет-Шостка» Дмитро Васильцов, на недавньому комітеті доступності було прийнято рішення дозволити одному з підприємців побудувати магазин без пандуса (буде передбачена тільки кнопка виклику). «Ми категорично проти такого рішення», – підкреслив він. Торгову точку планується відкрити на вул. Знаменській.

За словами Дмитра Васильцова, облаштувати пандус біля нового магазину можливо, і він пояснював це на комітеті доступності. Візочник каже, що ніхто не спромігся ретельно вивчити дане питання. «Є всі законні підстави для облаштування пандуса. Не можна зневажати права людей з інвалідністю. У Шостці й так лише 7-8 магазинів доступні для маломобільних груп населення», – зазначив керівник «Паритет-Шостка». Він вважає, що комітет доступності повинен прислухатися до думки людей з інвалідністю та переглянути рішення.

Источник: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: