“Роками обкрадала бюджет”: У депутатки міськради хочуть відібрати мандат

10.07.2018

До роменських депутатів надійшов лист від голови Роменської міської виборчої комісії, в якому повідомляється, що до комісії надійшло звернення від ініціативної групи виборців щодо відкликання за народною ініціативою депутата Юлії МАГДЕНКО. 

Ініціатори відкликання написали безпосередньо й депутатам. У зверненні зазначили, що свого часу підтримали виборчу програму та кандидатів партії “За Україну!”, однак за ширмою цієї політсили, на переконання роменців, зібралися політичні брехуни й аферисти.

У листі звинуватили безпосередньо Юлію МАГДЕНКО в захопленні приміщення комунальної власності, яке вона протягом років нібито використовує у власних підприємницьких цілях, прикриваючись статусом голови постійної комісії з питань бюджету й економічного розвитку комунальної власності міста та регуляторної політики. “Обкрадала бюджет міста протягом років” – закидають депутатці виборці.

Також звинуватили Юлію МАГДЕНКО в тому, що вона незаконно використовує державну земельну ділянку, на якій спорудила та використовує у власних комерційних цілях будівлю без жодного дозвільного документа. Ідеться в зверненні й про те, що обраниця жодного разу не звітувала перед виборцями. 

Відтак ініціатори просять відсторонити жінку від виконання обов’язків голови постійної комісії, що, на їхню думку, дасть депутатці час для роботи з виборцями. Також просять розібратися, згідно із законодавством, щодо використання комунального майна, державної земельної ділянки. Під зверненням підписалося 11 людей, проте жодного представника ініціативної групи на сесію не з’явилося.

Сама ж Юлія МАГДЕНКО називає це звернення фейковим, адже під ним – самі прізвища людей, не вказані навіть адреси. Що ж до звинувачень, говорить, вони надумані й не підтверджені жодними документами. “У мене в користуванні немає приміщення комунальної власності на вулиці Київська, 80, не підтверджується жодним документом те, що обкрадала бюджет міста протягом років”, – говорить вона та додає: нічого незаконного не будувала, минулого року перед виборцями звітувала.

Депутати надали доручення вивчити ці питання голові регламентної комісії Вірі МІРОШНИЧЕНКО та заступникові міського голови з економічних питань Сергієві ХОРОНЬКУ. Повернуться до теми на наступній сесії.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: