58 сумчан відправили до війська

10.07.2018

Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Григорій БРЯЗКУН під час засідання виконавчого комітету доповів про здійснення призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні поточного року.

За його словами, міська призовна комісія працювала з 2 квітня по 31 травня згідно з графіком. Оповіщення громадян призовного віку здійснювалося силами особового складу міського військового комісаріату, технічними працівниками, посадовими особами структурних підрозділів міської ради, а також шляхом інформування населення міста про наказ військового комісара через ЗМІ, персональними повістками та за допомогою інформування на платіжних повідомленнях про комунальні послуги.

Протягом звітного періоду налагодили роботу з керівниками обслуговуючих організацій, В. Піщанською сільською радою, а також з власниками будинків щодо забезпечення своєчасного надання відомостей про призовників та оповіщення їх про виклик до міського військового комісаріату.

За результатами проведеної роботи на збірний пункт обласного війського комісаріату було подано 73 особи, відправлено до військових частин 58 осіб.

Серед негативних чинників, які вплинули на виконання планових завдань з призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року, Григорій Брязкун назвав відсутність значної кількості призовників за місцем реєстрації, що унеможливлювало проведення оповіщення, незадовільний стан здоров’я призовників та низьку явку до міського військового комісаріату на виклик за повістками.

Член виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ зауважив, що роботу з викликами за повістками громадян потрібно посилювати. «Якщо перші два фактори є об’єктивними, то на тих, хто не бажає з’являтись до міського військового комісаріату, потрібно впливати більш серйозно. Готуйте доручення міського голови, аби таким чином посилити контроль за потенційними призовниками, які хочуть ухилитись від строкової служби», – зауважив Віктор Волонтирець.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: