Жителі Сумщини скаржаться на забруднення повітря

11.07.2018

Потягом ІІ кварталу 2018 року до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло 55 звернень від 196 громадян.

Найчастіше громадяни скаржилися на забруднення атмосферного повітря. Загальна кількість звернень, що стосувалися забруднення атмосферного повітря та порушення у сфері охорони водних ресурсів, – по 10. У 9 зверненнях йшлося про порушення у сфері поводження з відходами, 7 – з небезпечними хімічними речовинами. Питання законності видалення зелених насаджень піднімались у зверненнях 6 разів; порушень на територіях лісового фонду – 5 разів, у сфері охорони тваринного світу – 1 раз. Про факти порушень земельного законодавства громадяни повідомляли у 4 зверненнях. Ресурсний розподіл питань, що порушувались громадянами у зверненнях, отриманих Інспекцією протягом 2 кварталу 2018 році, відображені на діаграмі.

У 2 кварталі 2017 року до Інспекції надійшло 4 повторних звернення. Серед них – щодо знищення лісових насаджень на території Тростянецького агролісгоспу з метою подальшої незаконної переробки деревини; скарга на порушення у діяльності ТОВ «Агропартнери-2009»; звернення стосовно забруднення атмосферного повітря після встановлення твердопаливного котла у житловому будинку в м. Лебедин; заява про порушення в діяльності підприємств «Конкордія» та «БМВ». На ці звернення Інспекцією надані роз’яснення стосовно повноти вжитих заходів при попередньому їх опрацюванні, також проводились перевірки стану виконання приписів, виданих за результатами позапланових перевірок за зверненнями громадян.

У ході опрацювання звернень знаходили підтвердження зазначені у них факти порушень, зокрема: стосовно несанкціонованих сміттєзвалищ на території Кузьківської с/р Конотопського району біля с. Раки, поблизу с. Рев’якине Путивльського району, на території Шаповалівської та Підлипненської сільських рад Конотопського району, біля р. Псел в с. Могриця Сумського району; щодо масової вирубки дерев сосни між селами Деражня та Шатрище Ямпільського району, незаконної рубки дерев в м. Суми біля ТЦ «Євробазар»; щодо капітального будівництва у прибережно-захисній смузі р. Псел по вул. Заливна в м. Суми а також факти порушень при поводженні з небезпечними хімічними речовинами ТОВ «Глобал Харвест» та спалювання сміття разом з покришками на території садового кооперативу в м. Суми. За результатами таких перевірок було вжито відповідні заходи реагування (матеріали направлялись до правоохоронних органів, порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності, надано обов’язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень, тощо).

І навпаки, деякі викладені у зверненнях факти при проведення перевірки не підтверджувались. Так, були отримані підтвердження законності знесення зелених насаджень біля спортивної бази табору «Зоряний», не підтвердились і факти незаконності діяльності ФОП Шкарупа О.В.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: