У Хоружівці планують відкрити першу в Україні агрошколу

12.07.2018

У селі Хоружівка, що в Недригайлівському районі, хочуть відкрити першу в Україні “Агрошколу”. Таку пропозицію подала обласна служба зайнятості.

Проект здобув підтримку в Державній службі зайнятості, яка забезпечуватиме фінансування агрошколи. Передбачається, що навчатимуться там не лише уродженці Сумської області, а й усі бажаючі з різних регіонів України. “Наші безробітні матимуть змогу набути навички бджоляра, садовода, ми навчимо їх вирощувати полуницю, малину, інші ягоди та фрукти. Досить їздити за кордон. Ми самі спроможні налагодити ефективне вирощування плодів та ягід, на які чекає наш споживач. Кліматичні умови Сумщини дозволяють вирощувати ранні та пізні сорти плодів та ягід. А в перспективі вирощуватимемо елітні саджанці на продаж, всіляко заохочуючи людей до заняття власним бізнесом”, – говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Обласна служба зайнятості опікуватиметься навчальним процесом, матеріально-технічною базою, умовами проживання майбутніх слухачів з числа безробітних. “Тепер є можливість на рівних конкурувати з тими ж, скажімо, поляками… Місцевий орендодавець подбав про приміщення для майбутньої “Агрошколи”, у Хоружівці є чудовий сад, пасіка, їдальня, квартири для проживання слухачів”, – розповідає заступник голови Недригайлівської РДА Ігор Борисовський.

Для тих, хто забажає опанувати фах бджоляра, у користування нададуть сучасну лабораторію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: