Пенсіонера вбили за телефон

12.07.2018

Подія сталася в Лебединському районі.

Про те, що у власному будинку помер 79- річний чоловік, до чергової частини поліції повідомив місцевий фельдшер. Працівники поліції, які прибули за викликом, побачили власника будинку, що лежав на підлозі. Складалося враження, що старенький помер своєю смертю. Тим паче обстановка в будинку була не порушена і гроші пенсіонера, які він зберігав на «чорний день» також були на місці. 

Та коли спеціалісти оглянули тіло – винесли вердикт: людина померла від розриву підшлункової залози. Вірогідно за все її незадовго до смерті сильно побили. На розкриття тяжкого злочину був задіяний весь особовий склад місцевого відділення поліції, прилеглих районів. Прибули оперативники та працівники слідства ГУНП області.

«Ми одразу почали з’ясовувати, з ким останнім часом спілкувався померлий, – розповідає Олег Цуриков -начальник Лебединського відділення поліції, – встановили всих. З усіма поспілкувались, крім одного. Це був місцевий, раніше судимий житель. Почали його шукати. В цей час приїхали з обласного центру діти померлого. Вони вказали, що з будинку зникли мобільний телефон їх батька та бензокоса. Вжитими заходами нами були встановлені і опитані свідки, які розповіли що бачили нашого розшукуваного того вечора як він виходив з будинку загиблого. Мив руки біля колодязя. Це викликало певні підозри. Вирішили поспілкуватися із його рідними та оглянути будинок, в якому він мешкав».

У будинку поліцейські знайшли одяг, в якому він перебував у день вбивства. Одяг забруднений кров’ю, а в кишенях шортів поліцейські знайшли ланцюжок, який належав померлому.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисника затримали вже наступного дня. Аби уникнути викриття, він переховувався у кукурудзяному полі. При ньому був викрадений телефон. Що вкотре підтвердило підозри сищиків про причетність його до даного злочину.

Уже в поліції затриманий зізнався у скоєному. Розповів, що напередодні викрав із домогосподарства діда бензопилу і сховав її, аби потім продати. А потім знову цілеспрямовано вирішив навідатись до нього «в гості». Планував грабувати. Побачивши старенького на подвір’ї , там же його і відлупцював. А коли завів у будинок, той впав… і помер. Злякавшись, зловмисник різко змінив плани і, прихопивши мобільний, втік.

Наразі в поліції відкрите кримінальне провадження за ст. 121 ч. 2 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого». Вирішується питання про відкриття ще одного за ст. 187 ч. 3 «Розбій». Затриманому оголошено про підозру і до рішення суду від перебуватиме під вартою. За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: