У Токарях планують створити центр підготовки з маунтенбайку

13.07.2018

Маунтенбайк – це вид спорту, що включає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю за допомогою спеціального обладнаного гірського або гібридного дорожнього велосипеда.

Член Федерації велосипедного спорту Сумської області Юрій Швидкий зазначив, що Центри підготовки з маунтенбайку відсутні в Україні, проте їх створення дозволить забезпечити високий рівень підготовки українських спортсменів до міжнародних змагань, виявляти спортивні таланти, активно використовувати в незимовий час траси та вигідно позиціонувати Сумщину як територію з унікальним ландшафтом.

Саме створення подібного центру на території бази олімпійської підготовки «Динамо», що в урочищі Токарі, його доцільність і перспективи обговорювало керівництво відділу промоції та туризму облдержадміністрації, обласного управління молоді та спорту з представниками спортивної спільноти області під час робочої зустрічі.

За словами начальника відділу промоції та туризму Юрія Гладенка, ідею створення центру підтримали усі присутні, що дозволить привернути увагу аматорів та професійних спортсменів до активно-пізнавального та екстремального туризму і збільшить потік велотуристів.

Учасники зустрічі домовились з першим заступником голови організації ФСТ «Динамо» в Сумській області Олександром Бобирем щодо розгляду можливостей створення центру підготовки з маунтинбайку на базі ФСТ «Динамо».

Нагадаємо, що у цьому році в Зеленому Гаї на Сумщині вже відбувся етап Чемпіонату України з маунтенбайку, що свідчить про гарні перспективи його розвитку на Сумщині.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: