16-річна сумчанка, яка після жахливої ДТП була в комі, чекає на справедливий суд

14.07.2018

Судове засідання по справі заступника начальника Сумської виправної колонії Владислава Павлика перенесли через відсутність одного з адвокатів чоловіка, Сергія Рижова.

Нагадаємо, 9 лютого цього року на вулиці Роменській автомобіль, яким за тимчасовим посвідченням керував Павлик, збив 16-ту річну Карину Житник. Вона переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок аварії дівчина 17 діб була у комі. Владислава Павлика звинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що причинили тяжкі тілесні ушкодження. Йому загрожує від 3 до 8-ми років за гратами. 22 березня цього року Владислава Павлика оштрафували на 10 тис. 200 грн. за керування автомобілем у нетверезому стані, патрульні затримали чоловіка у грудні минулого року.

Про відкладення розгляду 13 липня клопотав другий захисник обвинуваченого Володимир Кругляк: «Рижов ознайомився з матеріалами кримінального провадження, він має якісь клопотання в юридичній частині, тому я просив би всіх учасників з розумінням віднестися до даного клопотання».

Обвинувачений Владислав Павлик заявив, що бажає мати обох захисників, аби права на захист були повністю захищені.

«У разі, якщо обвинувачений просить, щоб присутні були всі захисники, в даному випадку їх двоє, то треба, звичайно, задовольнити таке клопотання», – зазначив прокурор прокуратури Сумської області Роман Дронов.

Попереднє засідання – 5 липня – також відклали –через відсутність одного з захисників – минулого разу Володимира Кругляка.

«Це вже якась тенденція, постійно відкладати щось на потім. Такі справи вирішуються набагато швидше», – каже батько Карини Житник Іван.

До суду прийшла потерпіла – 16-річна Карина Житник. «Я почуваю себе краще, мене один раз відпустили до магазину», – розповіла дівчина.

Наступне судове засідання відбудеться через місяць – 13 серпня.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: