Після дощу жителі багатоповерхівки не можуть вийти з дому

14.07.2018

У Шостці після кожної зливи мешканці будинку 3-А по провулку Марата в прямому сенсі виявляються відрізаними від зовнішнього світу. Ймовірно, через відсутність стічних систем, навколо будинку на кілька десятків метрів стоїть вода. Щоб вийти з дому, потрібно готувати високі гумові чоботи. Згодом вода йде в підвал, підтоплюючи будинок і руйнуючи фундамент.

У цьому районі розташований дитячий садок №10 та обласний реабілітаційний центр. Потрапити в установи після дощу теж можна тільки вплав або, подолавши чималу відстань, в обхід.

З проханням допомогти у вирішенні проблеми мешканці будинку вже не один десяток років звертаються до міськвиконкому, до депутатів різних рівнів і особисто до мера, але віз і нині там.

“Сьогодні йшли додому з роботи, в туфлях вода, штани по коліно мокрі. Влітку діти лягають і купаються в цьому «морі». Як нам вийти з дому? На роботу не ходити або як? До мера зверталися кілька разів з особистими і колективними проханнями. Він нам говорить: «Ну дак шо я зроблю?». Навіщо тоді нам мер? Їм під міськвиконкомом на клумбах квіти посадили, траву покосили, бордюри побілили, метуть, гребуть цілодобово. А у нас у дворах – бардак. Ви, люди, як хочете, живіть і ходите на роботу! Страждають як мінімум мешканці 18-ти квартир. Наш під’їзд, зараз залитий і другий під’їзд, і до третього дійшла вода” – скаржаться мешканці будинку.

Своїми силами люди намагалися замостити під’їзди до будинку бетонними плитами, але проблему це не вирішило. Біля реабілітаційного центру з ініціативи міської влади в минулі роки була побудована нова дорога, через яку ще більше піднявся рівень дощової води у дворі будинку.

Ці фото зняті у дворі будинку після  зливи 13 липня.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: