Як жителі Глухова “розважаються” на кладовищі

15.07.2018

Поки усі сплять, на глухівському кладовищі чутно голоси, ламають надгробки та руйнують паркан.

Повз Вознесенське кладовище доводиться проїжджати частенько, тому серце крається, як поступово нова бетонна загорожа по вул. Жертв Революції, якій років 5-6, перетворюється на уламки. Ось уже зруйновано дві нові плити. Здається, кому потрібно ламати паркан на кладовищі? Запитали всіх, хто має відношення до цвинтаря, та, виявляється, пошкоджень вони навіть не помітили.

– Як кажуть, поки Бозя спить, то чорти, що хочуть, те і роблять, – каже настоятель Вознесенської церкви Богдан Пановик. – Тут люди не тільки забор поламають… Як настає вечір, то буває всякі собі йдуть на цвинтар, шукають столик з лавками та й пиячать. А щодо паркану, то це ціла проблема. По-перше, по Жертв Революції до кінця його так і не доробили, лишилося кілька десятків метрів старого напівзруйнованого муру з червоної цегли. А по-друге, з іншого боку повне позорище – падає штахетний тин. І нікому до того діла немає.

Працівники кладовища теж пошкоджень не бачили, підтверджуючи слова батюшки, що увечері тут робиться казна-що. Тож і побити бетонні плити міг будь-хто.

– Як удень, коли я працюю, то ніхто тут і не ходить, а як стемніє, то починають шататися шукачі металів, виривати з живим огорожі, щоб здати брухтом. І це вже не раз і не два таке було, – розповідає чергова на кладовищі Світлана Васютенко. – Люди у нас такі, скільки їм добра не роби, а все одно знайдуться ті, що руйнують і шкодять.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: