Підозрюваних у вимаганні 1500 доларів за повернення авто взяли під домашній арешт

16.07.2018

13 липня слідчим суддею Зарічного райсуду відмовлено у задоволенні клопотання про взяття під варту громадян В. та Ю., які підозрюються у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч.2 ст. 189 КК України).

Нагадаємо, громадяни В. та Ю. разом з іншими невстановленими особами у червні 2018 року в м. Охтирка заволоділи автомобілем Volkswagen Gold. В подальшому вказані особи вимагали у власника автомобіля грошові кошти за його повернення в сумі 1500 доларів, погрожуючи при цьому застосуванням фізичного насилля та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Побоюючись за своє життя, власник автомобіля 12 липня 2018 року зустрівся із підозрюваними та передав їм кошти.

Слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим та прокурором не доведено недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Вирішено, що підозрюваним можливо обрати більш м’які запобіжні заходи, а саме: домашній арешт, з носінням електронних засобів контролю поведінки.

Строк дії ухвали визначено до 09 вересня 2018 року до 24 години 00 хвилин. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: