Чоловіка, який кинув гранату в нічному клубі “Луна”, залишать під вартою

17.07.2018

Апеляційний суд Сумської області 17.07.2018 погодився з доводами прокуратури та залишив без змін рішення суду першої інстанції від 12.06.2018, яким підозрюваному, який кинув гранату в натовп відвідувачів нічного клубу, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу терміном на два місяці. Клопотання сторони захисту про застосування до підозрюваного домашнього арешту залишено без задоволення.

Нагадуємо, йдеться про події, що відбулись 10 червня 2018 року близько 05 год. 35 хв. Тоді в нічному клубі «Луна» молодий чоловік, на голові якого була балаклава, увійшов у хол закладу, зірвав чеку та кинув у натовп гранату. Після чого відразу намагався втекти, однак був затриманий охоронцями клубу та поліцейськими в сусідньому дворі.

Від вибуху постраждало 9 осіб віком від 18 до 34 років. Із травмами різного ступеня до медичних установ було госпіталізовано 7 потерпілих, 1 з яких перебував у реанімаційному відділенні.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15/пп. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та з хуліганських мотивів), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами). ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: