Чи вистачить у Сумах хлору для води?

17.07.2018

На найближчі два місяці в Сумах вистачить хлору на воду.   У КП “Міськводоканал” повідомляють, що 16 червня підприємство отримало лист від постачальника про припинення відвантаження хлору.

«У нас договір уклали з Аульською переливною станцією на рік. Всі постачі відвантажувалися в ті терміни згідно з договором. На той момент, коли ми одержали листа, то у нас запас був до кінця липня місяця. Крім цього за домовленістю з Аульською переливною станцією, буквально ось на днях, вчора приїхала машина з Аул привезла іще один контейнер хлору, якого нам вистачить аж до вересня місяця», – зазначив  головний інженер КП «Міськводоканал» Йосип Тисівський.

За його інформацією, у Сумах використовують рідкий хлор на очисних спорудах, куди йдуть каналізаційні стоки. Після знезараження воду зливаються у річку Псел. На місяць для очисних споруд обласного центру потрібно близько однієї тони 200 кг рідкого хлору. Також хлор використовують для санації резервуарів на водозаборах.

«Два рази на рік резервуари, в які закачують води, а потім із резервуара ідуть по мережах туди. Їх, резервуари, чистять, хлорують, щоб там не заводилося нічого. Суми одне з небагатьох міст України, яке питну воду добуває Артезіанську, тобто ми закачуємо воду з глибини 520 – 540 метрів. Досить недавно це відбулося. Ми пройшли крейдяний шар, пробили залізно-рудний шар, там де залізом збагачувалось і тепер викачуємо чисту воду», – розповів доцент кафедри прикладної екології Сергій Шевченко.

В Україні 170 водоканалів хлорують воду. 15 червня «Дніпроазот» – єдиний виробник рідкого хлору в Україні, який постачає водоканалам речовину, припинив роботу – через зависоку, за словами голови правління товариства, ціни на газ.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: