Виконком буде вирішувати, що робити з гральними лото в Сумах

17.07.2018

Отримала відповідь міської влади електронна  петиція “Заборонити гральний бізнес в місті Суми”.

“Незаконне ведення грального бізнесу – один з небезпечних злочинів у сфері господарської діяльності. Ще у 2009 році Верховна рада прийняла Закон “Про заборону грального бізнесу в Україні”. Незважаючи на правову заборону, гральні заклади продовжують і далі функціонувати, у тому числі й нелегально під виглядом Інтернет-кафе та покерних клубів.

Законодавці власноруч створили юридичну лазівку для нелегалів — відокремили з грального бізнесу лотереї, не давши їм ані визначення, ані передбачивши механізми їхнього регулювання.

І ось під вивісками “Лото” або навіть “Державна лотерея”, що майоріють скрізь — у великих містах і дрібних селах, ховаються ті самі нелегальні гральні зали автоматів.

Тому представники громади м.Суми, якім не байдужа доля нашого міста, бажають закриття цих так званих гральних закладів за допомогою міської адміністрації, що має право на офіційному рівні заборонити цей нелегальний гральний бізнес в м. Суми.

На підставі вищевикладеного, пропоную провести громадські слухання щодо доцільності існування в м. Суми закладів під вивесками “Лото”, “Державне лото” “Космолот” та інші, та в майбутньому прийняти рішення про заборону вищевказаних закладів на території м. Суми взагалі”, – писав автор звернення Володимир Шевченко.

На петицію у мерії відповіли коротко: “Повідомляємо, що спеціалістами відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської міської ради розглянуто електронну петицію про заборону грального бізнесу в м. Суми, розміщену на порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1179) та підготовлено відповідний проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради, який буде розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: