Начальник управління Сумської ОДА переписав партію на дружину, чим підвів її під кримінал

17.07.2018

До редакції “Сумських дебатів” звернулися представники регіонального осередку партії “УДАР” Віталія Кличка”. Вони обурені діями свого колишнього однопартійця, екс-голови міської парторганізації, а нині депутата міськради від “Солідарності” та начальника облуправління молоді і спорту Сумської ОДА Дмитра Лантушенка.

Виявляється, було таємно змінені дані у відомостях щодо зареєстрованих місцевих організацій політичних партій в межах Сумської області. Начебто за безспосереднього втручання  Дмитра Лантушенка, головою облорганізації партії “УДАР” Віталія Кличка” стала його дружина Дар’я Лантушенко, що підтверджують останні дані управління юстиції:

Ударівці шоковані: згідно зі статутом партії такі рішення мають прийматися на партійній конференції, але про це ніхто з них не був повідомлений, тому вони упевнені, що такої події взагалі не було, а значить Дар’я Лантушенко, на їх думку, очолює “УДАР” незаконно.

Якщо ж підійти до цієї події із суто юридичної точки зору, то дії Дмитра Лантушенка, а особливо його дружини Дар’ї у разі доведення підробки партійних документів, підпадають під статтю 170 Кримінального кодексу України (“Умисне перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій або їх органів”), що карається виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, попередніми очільниками обласного осередку партії “Удар Віталія Кличка” були Сергій Лихман, Олександр Сугоняко та Олександр Сопітько.

Нагадаємо, раніше Дмитра Лантушенка запідозрили у лобіюванні інтересів приватного забудовника, якому чиновник хотів “подарувати” 10 мільйонів гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: