Хлопці 17 та 19 років розкурочували могили на кладовищі

18.07.2018

Поліцйські, провівши роз’яснювальну роботу серед працівників пунктів прийому металобрухту, попросила відповідально поставитися до проблеми крадіжок металу. У результати правоохоронці  Охтирки отримали оперативну інформацію про двох молодих людей, які можуть бути причетними до крадіжок металу з кладовищ райцентру. 

«Прибувши за адресою, де розташований один з пунктів прийому металу, поліцейські виявили двох охтирчан, 17-ти та 19-ти років, які принесли здавати на брухт кілька секцій могильних металевих огорож, – коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. – Ми запросили цих юнаків прослідувати до відділу поліції та пояснити, яким чином до їх рук потрапили вироби з металу з чужих могил».

Обидва зловмисники ніде не навчаються і не працюють та раніше вже не раз потрапляли в поле зору поліції за різного роду правопорушення. 

Під час проведення оперативних та слідчих дій, працівники поліції Охтирки встановили причетність юних зловмисників вже до трьох крадіжок із кладовищ. Так, на початку червня хлопці викрали з чужого поховання на кладовищі важку металеву плиту аби здати її на брухт. У середині того ж місяця, вже з іншої могили, вкрали металеву огорожу, а у середині липня поцупили металеві надгробки та огорожу ще з кількох поховань.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: