Сумські пестициди перезатарять під Сумами

18.07.2018

Питання щодо перезатарювання пестицидів, які знаходяться на території КСП «Тепличний» у Сумах, нарешті зрушило з мертвої точки. Про це повідомив на нараді щодо перезатарювання пестицидів заступник голови облдержадміністрації Вадим Акпєров.

Зокрема, станом на сьогодні є домовленість із приватним підприємством Сумського району, про те, що воно зможе приймати на зберігання 22 тонни пестицидів з міста Суми згідно із усіма нормами чинного законодавства. «Поводження з безхазяйними засобами захисту рослин – це повноваження органів місцевого самоврядування, тож Сумська міська рада має фінансувати зберігання цих відходів», – зазначив заступник голови Сумської райдержадміністрації Едуард Кучменко.

За словами заступника голови міської ради Володимира Войтенка, місто Суми готове виділити кошти на зберігання цих пестицидів. «Сьогодні ми чекаємо, коли домовляться Сумська міська рада та приватне підприємство Сумського району, яке готове зберігати на своїх складах пестициди, – зазначив директор Департаменту екології та охорони природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Кривозуб. – У разі надання до Департаменту гарантійного листа, а краще – договору на зберігання цих хімікатів, через систему «ProZorro» буде виставлено оголошення про закупівлю послуг з перезатарювання пестицидів».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: