У Сумах вироблятимуть енергетичні батончики з цвіркунів

18.07.2018

Виготовляти енергетичні батончики з додаванням харчового борошна з цвіркунів планують у Сумському національному аграрному університеті. Про це повідомив автор проекту та викладач вишу Дмитро Бідюк.

Спеціальне борошно науковці замовляли з Америки. Коштує воно 36 доларів за фунт (454 г.). Для початкових розробок придбати вирішили 113 грамів суміші. “Ми плануємо розробити енергетичні батончики з цим борошном. Зовні цей продукт  нагадує  темно-сірий порошок із незначним специфічним запахом спаленої трави, принаймні у мене такі асоціації. І ця розробка є темою диплома магістра. Подібні протеїнові батончики вже продаються на Амазоні й коштують близько 2,5-3 $ за штуку. Скоро скуштувати їх можна буде і в нашому університеті”, – розповів викладач університету Дмитро Бідюк.

Приготувати перші екзотичні смаколики у Сумах планують вже до вересня. Зараз вчені працюють над розробкою рецепту для них.

Нагадаємо, напередодні вчені СНАУ презентували закордоном власний проект екологічного посуду. На їх думку, він може стати гарною альтернативою пластиковим одноразовим стаканчикам у майбутньому.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: