Суд стягнув півтора мійльона гривень із боржника за неоплачений товар

19.07.2018

У рішенні справи № 920/276/18 від 12.07.2018 за позовом ТОВ “Грінстар-2017”  до відповідача ТОВ «Еверест 2017» мова йде про стягнення півтора мільйона гривень боргу та штрафних санкцій з відповідача за невиконання боргових зобов’язань.  Відповідач свого представника в засідання суду не направив, відзиву на позов не подав.

З огляду на те, що розгляд даної справи неодноразово відкладався та  достатність часу для підготовки до судового процесу, Господарський суд Сумської області вирішив, що в межах наданих йому повноважень, сторонам створені усі належні умови для надання доказів у справі та розгляду справи по суті.

Відтак встановлено, що між аграріями було укладено договір купівлі-продажу.  В його умовах позивач зобов’язався у встановлені терміни передати у власність відповідача товар (сою не ГМО українського походження врожаю 2017 року), а відповідач зобов’язувався вчасно оплатити його вартість. На фінансові розрахунки відводилось 30 календарних днів, але протягом цього часу відповідач не виконав зобов’язань і прострочив платіж.

Згідно з вимогами чинного законодавства, покупець зобов’язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, зобов’язання має виконуватись належним чином, в інакшому випадку це вважається його порушенням, після чого  настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позовні вимоги задовольнити і стягнути із відповідача півтора мільйона гривень боргу разом із штрафними санкціями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: