За сприяння сумських опозиціонерів в обласному геріатричному пансіонаті встановлюють протипожежне обладнання

19.07.2018

«Після кількох випадків, коли в українських будинках для людей похилого віку згоріли люди, за ініціативою фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Сумській обласній раді з бюджету було виділено 1,2 млн грн на встановлення протипожежного обладнання для геріатричного пансіонату. Тут живуть ветерани війни і це оснащення для закладу на часі, оскільки 70% підопічних пансіонату не можуть пересуватися самостійно». Про це в ефірі телеканалу АТВ заявив головний опозиціонер Сумщини Олександр Стрельченко.

Згідно з даними офіційної статистики, близько чверті населення України – люди похилого віку. Водночас кожен шостий із таких людей є самотнім. Як правило, вони мешкають у будинках-інтернатах. На Сумщині 5 закладів для людей похилого віку та інвалідів. Усі вони на балансі обласного бюджету.

«Із 200 мешканців Сумського обласного геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці 150 не можуть пересуватися самостійно, – розповідає директор закладу Людмила Красильникова, – тому безпека підопічних для персоналу – на першому місці». За увагу та турботу, ініціативу виділення коштів вона подякувала депутатам обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, особисто Олександру Стрельченку та Миколі Войтенку і зазначила, що на сьогодні питання встановлення сигналізації вже вирішене.

Роботи з монтажу обладнання тривають трохи більше місяця. Усі засоби протипожежної безпеки доповнені вогнестійкою електропроводкою, а евакуаційні виходи мають відповідні позначки. Спеціальні датчики та елементи системи оповіщення встановлюють не лише у коридорах, а в кожній кімнаті, яких у закладі 152.

Генеральний директор Асоціації «Альфа» Валерій Чунаков розповів, що датчик дозволяє побачити виникнення пожежі у кожному конкретному приміщенні. Далі система виводить інформацію на пульт пожежного спостереження, де цілодобово чергують пожежні і вже за декілька хвилин бригада приїжджає на місце.

Обласні опозиціонери оглянули, як тривають роботи і розповіли, що 6 липня на сесії Сумської обласної ради депутати виділили для  геріатричного пансіонату ще 300 тисяч гривень на заміну вікон. «І це тільки початок, – говорить Олександр Стрельченко. – Ми ставимо для себе завдання замінити усі вікна, систему опалення і зробити ремонт у закладі. Тут живуть люди заслужені, і ми зробимо все від нас залежне, аби вони почувалися у пансіонаті якнайкраще».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: