У компанії відсудили гектар землі в Сумах

19.07.2018

Сумська міська рада подала до Господарського суду Сумської області позов до  ТОВ “Сумська будівельно-постачальна компанія” про зобов’язання повернути земельну ділянку, площею 0,8029 га на вул. Ковпака, 97.

11.09.2007 між сторонами було укладено договір оренди земельної ділянки. Цей договір укладався до 30.05.2012. Після закінчення терміну його дії орендар мав переважне право на його подовження, але цим право не скористався. Як зазначає позивач, відповідач на виконання умов п. 2.2 договору оренди земельної ділянки не попереджав до 30.03.2012 Сумську міську раду про бажання продовжити дію договору на новий термін. До того ж припинив сплачувати оренду плату за земельну ділянку.

«Статтею 13 Закону України “Про оренду землі” визначено, що договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Відповідно до ст. 31 Закону України “Про оренду землі” договір оренди землі припиняється в разі закінчення строку, на який його було укладено. Пунктом 2.4 договору встановлено, що у разі припинення або розірвання цього договору орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку у стані не гіршому, у порівнянні з тим, у якому він одержав її в оренду, та придатному для подальшого використання за цільовим призначенням. Передача земельної ділянки здійснюється за актом прийому-передачі у десятиденний строк з моменту припинення або розірвання договору», – йдеться в рішенні суду №. 920/1000/17.

Враховуючи те, що договір оренди земельної ділянки припинив свою дію 31.05.2012, суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: