Обласна влада добровільно-примусово збирає людей на хресний хід УПЦ КП у Київ

19.07.2018

З нагоди відзначення 1030-ліття Хрещення Руси-України 27 липня в Києві відбудетсья хресна хода УПЦ Київського патріархату, під час якої громадян запрошують до молитви за Україну та за єдину Помісну Українську Православну Церкву. Як стало відомо, влада по всій країні, і на Сумщині зокрема, займається організацією транспорту та людей для участі в цьому релігійному заході. Таку інформацію підтверджує на своїй сторінці у Фейсбуці Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій:

“По указанию «сверху» Сумская облгосадминистрация занимается организацией автотранспорта и доставкой людей в Киев на т.н. крестный ход т.н. УПЦ КП. Даются указания руководителям районов, поселковых и сельских советов организовать людей для проведения этого мероприятия”.

У коментарях до цього посту користувачі соцмережі зазначають, що подібна ситуація із добровільно-примусовим зібранням людей, як у радянські часи, спостерігається і в інших регіонах.

Зауважимо, що Президент України Петро Порошенко домагається створення Української помісної автокефальної церкви та ініціював  звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням видати Томас.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: