Сільрада незаконно передала 46 га землі

20.07.2018

Конотопською місцевою прокуратурою під час здійснення представницької діяльності встановлено, що рішенням сесії Присеймівської сільської ради у 2017 році Товариству з обмеженою відповідальністю передано у користування невитребувані земельні паї площею 45,746 га, місцезнаходження та межі яких не визначені, які не є землями державної чи комунальної власності, а лише перебувають у розпорядженні органів місцевого самоврядування.

Як повідомив керівник Конотопської місцевої прокуратури Олександр Плескач, Присеймівська сільська рада вийшла за межі цивільної дієздатності, визначеної законом, передавши землі за межами населеного пункту, що є у свою чергу компетенцією Конотопської РДА.

Відтак Конотопська місцева прокуратура в інтересах держави звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування вищезазаначеного рішення, визнання недійсним договору оренди земель, вартість яких понад півмільйона гривень, та їх повернення.

Після відкриття судом провадження у справі договір було розірвано та земельні паї повернені з протиправного користування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: