На Сумщині з’явилося нове енергопідприємство

20.07.2018

На Сумщині з’явилося нове енергопідприємство ТОВ “ЕНЕРА СУМИ”. Про це повідомляють на сайті “Сумиобленерго”.

“Закон України “Про ринок електроенергії”, підписаний Президентом у червні 2017 року,  є кроком до виконання зобов’язань України по Третьому енергетичному пакету ЄС…

Відповідно до вимог Закону, в березні 2018 року зареєстроване нове підприємство на енергетичній ниві України – ТОВ “ЕНЕРА СУМИ”. У найближчій перспективі ця компанія займатиметься постачанням електроенергії споживачам на території Сумської області, відповідно до постанови НКРЕКП від 14.06.2018 № 429 “Про видачу ліцензій з постачання електричної енергії споживачу”.

ТОВ “ЕНЕРА СУМИ” пройшла всю необхідну процедуру для старту роботи – вона має установчі документи, зареєстрована в державному реєстрі, має печатку та відкриті рахунки в банку. Після проходження певної процедури, при наявності ліцензії, підприємство матиме право укладати договори зі споживачами про постачання електричної енергії нового зразка. Основною послугою компанії ТОВ “ЕНЕРА СУМИ” є постачання електричної енергії.

І, таким чином, упродовж двох років з дня отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, ТОВ “ЕНЕРА СУМИ”  буде виконувати функції постачальника універсальних послуг на закріпленій території (Сумська область).

Універсальна послуга, згідно з Законом, – це постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до Закону, при цьому:

– тариф на послуги постачальника універсальних послуг встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг відповідно до затвердженої нею методики;

– надання універсальних послуг здійснюється з дотриманням умов щодо виконання спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів, передбачених статтею 62 Закону” – йдеться на сайті “Сумиобленерго”.

Нормативно – законодавчі акти щодо функціонування нового ринку електричної енергії знаходяться на сайті ТОВ “ЕНЕРА СУМИ” sm.enera.ua.

ЗАКОН УКРАЇНИ “Про ринок електричної енергії”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 312 “Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 311 “Про затвердження Кодексу комерційного обліку електричної енергії”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 310 “Про затвердження Кодексу систем розподілу”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 309 “Про затвердження Кодексу системи передачі”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 308 “Про затвердження Правил ринку” на добу наперед” та внутрішньодобового ринку”

НКРЕКП, Постанова від 14.03.2018 № 307 “Про затвердження Правил ринку”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: