Глухівчани: Не сквер, а вулиця розбитих ліхтарів

20.07.2018

Тема перетворення Глухова на туристичну Мекку вже, як то кажуть, обросла бородою. Хто лишень її не використовує для надбання політичних дивідендів! Водночас маємо констатувати, що для перетворення міста на дійсно цікавий туристичний об’єкт робиться недостатньо.

Людині здравомислячій абсолютно зрозуміло, що привабити подорожуючих Глухів зможе лише за наявності у своєму історичному центрі компактного архітектурного середовища. Воно має об’єднувати нечисленні старовинні пам’ятки з новою забудовою, інфраструктурою, ландшафтними об’єктами. Дещо тут вже зроблено – «стометрівка», наприклад, сквер Терещенків. Це, однак, лише острівці на тлі не надто впорядкованого центру.

Щоб зробити це «обличчя міста» привабливим для його гостей, треба працювати: довго, наполегливо, з вкладенням чималих коштів. Сквер Шевченка (колишній Циганка) – один із тих об’єктів, який треба впорядковувати в першу чергу. Зараз він у більшій своїй частини виглядає просто жалюгідно: з розсипаною огорожею, пішохідними доріжками, що нагадують витоптані диким звіром стежки в нетрях Далекого Сходу, понівеченим освітленням – такі собі «улицы разбитых фонарей». Це збираються демонструвати туристам!

Для будь–якої адекватної людини очевидно, що сквер Шевченка давно треба – навіть не реконструювати, розбити наново.

Джерело: kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: