Дітям, які постраждали у ДТП у Білорусі, продовжують надавати усю необхідну допомогу

20.07.2018

Про це в облдержадміністрації зазначили учасники робочої групи з питань організації допомоги дітям, що постраждали у ДТП на території Білорусі.

Про стан постраждалих дітей розповіла головний педіатр управління охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Сташко: «Андрій Коровай, який постраждав найбільше, наразі перебуває на амбулаторній реабілітації, ходить ще на милицях і робить масаж, займається лікувальною фізкультурою, фізіотерапією. Потребує він ще й водних процедур у басейні, які у Сумах у цей період не працюють. Окрім цього, усі процедури мають проходити комплексно в одному місці, а не у кількох лікарнях, оскільки переміщати постраждалих досить проблематично».

За її словами, Платон БОЙКО до цього часу перебуває у лежачому положенні, сам він не пересувається. З 18 липня він знаходиться на плановому лікуванні в ортопедо-травматологічному відділенні. Наразі він отримує комплекс лікувальних і реабілітаційних процедур. Йому одному оформили соціальну допомогу і зовсім скоро він лікуватиметься у Сумському обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Артем Роговенко має позитивну динаміку і з понеділка продовжить лікування на денному стаціонарі в обласній дитячій лікарні, поки що пересувається на милицях. Михайло Некрасов має найбільше проблем з травмою обличчя. Наразі він перебуває у санаторії по путівці, що отримала його мама за місцем своєї роботи. Ілля Балінський у більш-менш нормальному стані, встиг навіть два тижні поплавати у басейні, поки той не закрився.

«Проте, басейн був би чи не найкращим засобом для відновлення здоров’я дітей», – додала Оксана Сташко.

Як повідомили на засіданні, у найкращому стані перебуває Сергій Мировицький і реабілітації вже не потребує.

Батьки виявили бажання лікувати своїх дітей у Сумському обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, проте його директор Олена Сущенко зазначила, що для лікування у центрі необхідно оформити відповідні документи.

«П’ять дітей – це не так багато, тобто фізично ми можемо їх влаштувати на стаціонарне лікування у Центр, залишилось вирішити лише юридичне питання. Готуємо по кожному довідки ЛКК, що підтверджують необхідність реабілітації, і додаємо їх до офіційного звернення до облради», – резюмував керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: