На березі річки молоді активісти влаштували “розбірки” з кулаками

21.07.2018

Конфлікт між шосткинськими активістами і компанією молоді стався вчора, 20 липня, неподалік від ІСО.

17 липня відпочивати на берег Десни приїхала компанія молоді 16-18 років (в основному студенти). Хлопці розбили табір – поставили намети, тенти, нарубіли дров … Пробути тут планували до неділі.

Вчора до них підійшла група дорослих. Молоді сказали, що вони зобов’язані переїхати в інше місце, оскільки тут буде табір. 18-річний Владислав Марін попросив надати відповідні документи. На що отримав … удар в обличчя.

По телефону батько хлопця Владислав Марін поговорив із відомим шосткинським активістом Віталієм Ляшком. Саме він був у складі групи дорослих, що підходили до молоді. За словами Владислава Маріна, Віталій Ляшок повідомив: тут буде проводиться акція для дітей воїнів АТО. Батько запропонував синові знайти взаєморозуміння з опонентами, на що той сказав, що його били, і взаєморозуміння знайти не вдасться. Після цього Владислав Марін порадив синові викликати поліцію, що хлопець і зробив.

Як розповів потерпілий, у групі дорослих хтось запропонував «шугнути» молодь зброєю. Коли приїхала поліція, одна з машин активістів, яка знаходила на місці події, тут же виїхала … Цікаво, що за свідченням Владислава Маріна, правоохоронці відразу підійшли до опонентів: «З активістами говорили хвилин 15, потім тільки підійшли до нас».

Побоюючись за життя сина і його друзів, Владислав Марін виїхав у район ІСО. Дорогою йому дзвонили міські керівники і дуже просили врегулювати ситуацію … На місці події претензій з боку активістів не послідувало. Але щоб виключити подальший розвиток конфлікту, молодь згорнула табір і поїхала додому. А Владислав Марін відправився у міський відділ поліції, де написав заяву.

В інтерв’ю Шостка.INFO він розповів, що сьогодні подзвонив на гарячу лінію «Правого сектора». Там заявили: якщо активісти не показали жодних документів, то це не представники «Правого сектора». За словами Владислава Марина, на гарячій лінії пообіцяли розібратися в ситуації. Ні про яку акцію у “Правому секторі” не знают,ь і припустив, що це приватний, комерційний захід.

На місці, де стався конфлікт, відпочивала ще одна компанія. 22-річний Максим свідчить, що група активістів спочатку підійшла до них і попросила піти, мовляв, тут буде табір. Їм відповіли досить категорично, і вони пішли до наймолодшої компанії, яка відпочивала тут.

Бачачи конфліктую ситуацію, хлопці з компанії Максима заступилися за молодь. Моменту, коли активіст бив Владислава Маріна, він ніколи не бачив. Максим стверджує: у групі активістів «виступали» лише 2-3 людини, інші поводилися спокійно.

У відділі поліції повідомили, що до правоохоронців надійшло дві заяви: від активістів і від Владислава Маріна. Перші стверджують, що їм заважали проводить запланований захід. Що стосується заяви Владислава Маріна, то відкрито кримінальне провадження за статтею «Умисне легке тілесне ушкодження». Проводиться розслідування.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: