Фейкова соцпрацівниця обміняла 22 тисячі на сувенірні папірці

23.07.2018

До Конотопського відділу поліції звернулась 89-річна жителька району, яка після візиту незнайомки втратила 22 тисячі гривень. За її словами, гостя назвалась працівницею соцслужби та повідомила їй, що в країні наразі проходить грошова реформа, а вона допомагає літнім людям міняти старі гроші на нові. Потім, дізнавшись про наявні заощадження старенької, жінка запропонувала провести обмін. А відрахувавши обумовлену суму, поклала гроші до конверту, які виявились сувенірними.

Поповнила статистику жертв і 47-річна жителька Середино-Будського району. Жінці на мобільний зателефонував чоловік та назвався лікарем, який повідомив, що її син побив людину. Та аби його не притягли до кримінальної відповідальності, запропонував відкупитись. «Ціною» стали останні 4 тисячі гривень, які потерпіла за підказками афериста перерахувала на запропонований рахунок. Після чого зв’язалась з сином та зрозуміла, що її ошукали.

За двома фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках чого правоохоронці проводять перевірки і роблять все можливе аби встановити особи зловмисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: