Сумчанин: Мер Лисенко руками підлеглих творить беззаконня

24.07.2018

До “Електронної книги скарг України” написав сумчанин, який втомився самотужки доводити чиновникам, що місцеві жителі мають право на землю.

Ось його скарга:

“Навесні 2009 року Сумська міська влада запропонувала нам (воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, багатодітним сімʼям де шестеро-семеро дітей, видатним спортсменам) виділити земельні ділянки під забудову.

Рішенням № 3656-МР від 29 квітня 2010 року Сумська міська рада надала згоду (дозвіл) на розроблення проектів землеустрою щодо відведення громадянам у власність земельних ділянок по вул. Окружній.

Розроблений в 2010 році за наш кошт, безліч разів корегований з причин не сприяння та не бажання держчиновників виконувати свої обовʼязки, у 2014 році проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам України, які мають, згідно нашого законодавства, першочергове на те право:

Берко Павлу Вячеславовичу,

гр. Лебідь Надії Василівні,

гр. Тарасенко Інні Володимирівні,

гр. Саєнко Світлані Григорівні,

гр. Чалій Інні Володимирівні,

гр. Фащук Віктору Івановгчу,

гр. Коваленко Ірині Миколаївні,

гр. Сітало Олександру Михайловичу,

гр. Петровій Олені Юріївні,

гр. Ніколенко Неллі Валеріївні,

гр. Кравченко Сергію Васильовичу,

гр. Круглову Володимиру Петровичу,

гр. Десятниченко Вадиму Володимировичу,

гр. Пільгуй Віктору Михайловичу,

гр. Зінченко Миколі Петровичу,

гр. Мірошниченко Олегу Олександровичу,

гр. Саєнко Світлані Олександрівні,

гр. Комісар Дмитру Івановичу,

гр. Бурмістровій Катерині Володимирівні,

гр. Біланенко Олександру Вікторовичу,

гр. Бережному Олегу Миколайовичу

в районі вулиці Окружна, на території Сумської міської ради, було подано до даної міськради на погодження 01.04.2014 р. (вх. №124/22.01-17).

З цього приводу відбулось багато зустрічей, як колективних так і індивідуальних, з очільниками міста, люди неодноразово звертались, в тому числі і особисто до міського голови з проханням щось робити. І за десять років ніхто, як кажуть «палець об палець не вдарив» щоб нам допомогти. Все навпаки.

Цілковитий абсурд, ‒ голова Сумської міськради О. Лисенко, до речі, голова облорганізації партії «Батьківщина», вирішив продовжити політику бувшого міського голови Г. Мінаєва, у котрого інтерес до проекту пропав в 2010 році, коли він не встиг пропіаритись на ньому під чергові вибори, ‒ руками підлеглих творить беззаконня.

Що цим панам до того, що це прямий обовʼязок місцевої влади,− розвʼязувати соціальні проблеми громадян. З них же ніхто не питає за це.

В своїх відповідях на наші звернення після обіцянок вирішити все, були поради (вже років п᾽ять тому) звертатись до суду, начебто всі перепони не створені цими ж панами, не вони зловживають владою і дійшли вже тепер до злочинів…

Так от, суди відбулись, але Сумські “владці” почувають себе добре, робити нічого не хочуть, навпаки, ‒ тупо чинять спротив реалізації законних інтересів громадян, отриманню земельних ділянок, хоча це по суті їх вже зобов᾽язує зробити суд. Чи його в нас нема?

Хтось перебуває десятками років в «позачегових» списках (ЧОМУ? Це такий вид обману громадян в нашій країні) на отримання житла, і в той же час міг би, як вже така нагальна потреба, щось сам побудувати, але все те ж,‒ нема відповідальних…

Своїми руками створюють революції, на рівному місці…”, – написав він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: