На Сумщині вдалося уникнути масового отруєння хлібом

24.07.2018

“Сумські дебати” зв’язалися із експертами, щоб прояснити ситуацію із великою кількістю викинутого хліба в Роменському районі. Вони звернули увагу на те, що ці хлібини були зіпсовані, вражені грибком, що помітно навіть на фото, яке наробило галасу в соцмережі. Заражений продукт було б просто злочином віддавати дітям, нужденнним чи навіть безпритульним тваринам, зважаючи на те, що це могло призвести до масового отруєння.

Як прокоментував нашій редакції один із виробників, існує норма, за якою на реалізацію хліба дається 36 годин, а коли цей час минув – потрібно одразу повернути партію на завод на переробку, якщо ж цього зроблено не було, то такий хліб навіть на переробку заборонено брати.

Скоріше за все, зіпсований хліб вивезла якась мережа магазинів, вчасно не продавши товар і не зумівши його повернути на переробку. Адже в іншому разі, жоден підприємець не піде на те, щоб терпіти збитки, викидаючи товар на смітник, коли є хоч якась можливість його повернути чи знайти інше практичне застосування.

Тому, як бачимо, галас, який було піднято навколо фото з хлібом, дещо не відповідає дійсності. Адже якби хліб був переданий у дитячі будинки, як говорять автори інформації, то з великою долею вірогідності це призвело б до отруєння дітей, а може і до летальних випадків. Натомість підприємці навмисне пішли на збитки, щоб уникнути подібних інцидентів.

Нагадаємо, на Сумщині кілька днів тому у лісі було знайдено близько 100 кілограмів цвілого хліба.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: