Сумщина готова до поглиблення співпраці з Китаєм

24.07.2018

Про це під час зустрічі в облдержадміністрації з представниками делегації міста Сіньсян провінції Хенань Китайської Народної Республіки зазначив заступник керівника області Вадим АКПЄРОВ

За його словами, протягом останніх років Сумська область активно розвиває співробітництво з Китайською Народною Республікою. Підтвердженням цього є Угода про довгострокове торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Сумською областю та провінцією Гуйчжоу, Угода про співробітництво між Сумським національним аграрним університетом і компанією «Golden Egg». Також під час ІІ Українського форуму Шовкового шляху було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Сумською обласною державною адміністрацією та Альянсом міст Шовкового шляху, мета якого – об’єднання зусиль для поглиблення партнерських взаємин і подальший розвиток стратегічного партнерства.

«Запевняю вас, що місцеві органи влади і всі жителі Сумщини будуть тільки вітати наше взаємне співробітництво і створять необхідні умови, щоб представники КНР розвивали свій бізнес, подорожували або вчилися у нашому краї з успіхом і комфортом, як у себе на Батьківщині», – підкреслив Вадим Акпєров.

Про зацікавленість у розвитку двохсторонньої співпраці в усіх напрямах говорила і заступник голови обласної ради Тетяна ГОЛОВКО.

Старший консультант Муніципального народного уряду міста Сіньсян Чжан ГОВЕЙ у своєму виступі відзначив, що на Сумщині справді є великий науковий і освітній потенціал та сприятливі умови для іноземних інвестицій.

«Цього разу під час приїзду на Сумщину ми домовилися щодо  створення на базі Сумського національного аграрного університету – Центру високих технологій у сільському господарстві, – повідомив він. – Ця структура займатиметься залученням новітніх наукових технологій у сільське господарство. Крім того, із керівництвом СНАУ ми обговорили можливість спільної підготовки магістрів та аспірантів. Тож сподіваюся на розширення сфер співпраці між Сумщиною та нашим містом».

Окрім того у рамках зустрічі із делегацією з Китайської Народної Республіки відбулися презентація економічного та інвестиційного потенціалу Сумської області, індустріальних парків Сумщини. Пройшло обговорення питань щодо подальшого поглиблення співробітництва між сумським краєм та містом Сіньсян провінції Хенань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: