Сумчан попереджають про підроблене масло

25.07.2018

Держпродпотребслужба перевірила факти існування на Прикарпатті і в Полтавській області несанкціонованих молокопереробних підприємств та використання ними у виробництві жирів рослинного походження.

Результати перевірок підтвердили, що в даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «ПОЛТАВАМОЛПРОД», яке знаходиться в селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП “Молокозавод -Карпати”, що знаходиться в Рожнятові Івано-Франківської області не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого вказує адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній у реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло вершкове, яке реалізується зараз у торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до Закону «Про основні засади і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» є небезпечним харчовим продуктом, який може мати шкідливий вплив на здоров’я людини і є непридатним для споживання.

Робота в даному напрямку триває.

Держпродпотребслужба закликає споживачів, власників і працівників підприємств торгівлі в разі виявлення зазначеної продукції в торгових мережах інформувати про це Головне управління Держпродпотребслужби в Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: