На Сумщині вчителька судилися через навантаження у школі

25.07.2018

Липоводолинський районний суд Сумської області відмовив у задоволенні позовних вимог про скасування наказу директора ЗОШ у частині розподілу тижневого навантаження відносно громадянки Г. та про зобов’язання встановити педагогічне навантаження в розмірі 18 годин на тиждень на 2017-2018 навчальний рік. Про це повідомив суддя-спікер суду.

При вирішенні даного спору суд виходив із того, що позивач була призначена на посаду вчителя однієї із ЗОШ Липоводолинського району Липоводолинським районним відділом освіти з вересня 1995 року з навантаженням у 8 годин на тиждень, надавши при зарахуванні її на цю посаду фактичну згоду на встановлення їй в подальшому педагогічного навантаження саме в такому розмірі. З огляду на це, установлення керівництвом школи тижневого навантаження позивачу на 2017-2018 навчальний рік тривалістю 10,5 годин судом не розглядалось в якості порушення вимог ст.25 Закону України «Про загальну середню освіту» щодо обов’язкового встановлення навантаження для вчителя школи у виді 18 годин протягом навчального тижня (тарифної ставки).

До цього судом враховано ті обставини, що позивач у квітні 2017 року знайомилася із попереднім розподілом навантаження на наступний навчальний рік, який введений у дію наказом керівництва навчального закладу наприкінці серпня 2017 року, що свідчило про дотримання двомісячного строку попередження працівника про зміни у розмірі оплати праці позивача, пов’язаної із прийняттям на роботу молодого фахівця (ст.32 ч.3 КЗпП України).

Отже, при щорічному визначенні педагогічного навантаження для вчителя роботодавцем враховуються як умови, за яких такий працівник був прийнятий на роботу (повна тарифна ставки чи її частина), так і кількість годин, пе­редбачених навчальними планами школи, наявність відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у навчальному закладі.

Джерело: http://ukrainepravo.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: