На Сумщині стрімко зростає заборгованість із зарплати

25.07.2018

Заступник директора департаменту соцзахисту населення Олена Заяць на нараді в Сумській ОДА повідомила про стан виплати зарплати на 1 липня.

Посадовиця зазначила, що борг враховувався у 32 суб’єктів господарювання на загальну суму 204,5 млн грн, що на 86,3 млн більше по відношенню до початку року і на 25,5 млн – ніж минулого місяця. Немає заборгованості з виплати зарплати на підприємствах Охтирки, Лебедина та Глухова, Буринського, Глухівського, Великописарівського, Конотопського, Лебединського, Липоводолинського, Недригайлівського, Охтирського, Путивльського, Середино-Будського, Тростянецького, Шосткинського та Ямпільського районів. На економічно активні підприємства області припадає 82,5% загального боргу, або 168,7 млн грн, у тому числі підприємства приватної форми власності – 155,7 млн грн.

Серед найбільших боржників – ПАТ «СНВО». Заборгованість по виплаті зарплати на підприємстві на 1 липня становила 151,8 млн грн – 90% боргу діючих підприємств області.

Сума боргу з виплати зарплати на двох діючих КП склала 1,2 млн грн, у тому числі на КП Конотопської міськради «Конотопське трамвайне управління». Борг виник 1 квітня (у сумі 161,4 тис. грн), станом на 1 липня він виріс у 7,2 рази. Основна причина наявності боргу – відсутність дотації з місцевого бюджету. Інший боржник – КП «Чисте місто» з Ромен (79,9 тис. грн). Сума боргу на економічно активних підприємствах держформи власності, підпорядкованих центральним органам виконавчої влади, до початку року зросла на 9,1 млн грн. Серед найбільших боржників – КП «Шосткинський казенний завод «Зірка» (ГК «Укроборонпром») із сумою боргу 10,8 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: