Опозиціонери не дали голосів для перейменування в Сумах вулиці Максима Горького

25.07.2018

Вже півроку в Сумах мусується питання перейменування вулиці Горького. Незважаючи на те, що вона навіть не підпадає під закон про декомунізацію, декому з активістів не йметься дати їй іншу назву. Серед пропозицій – повернути стару – Суджанська, або дати їй ім’я лідера обласного осередку організації українських націоналістів часів Великої Вітчизняної війни – Семена Сапуна.

Це питання розглядалося 25 липня на сесії Сумської міської ради. Фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ запропонувала взагалі не підтримувати перейменування і залишити вулиці ім’я Максима Горького. Ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів, як і жодна інша. За Суджанську віддали свої голоси лише 8 обранців, за Семена Сапуна – 11. Опозиціонери не голосували за жодну з пропозицій.

«Жителі вулиці повинні розуміти, що вони мають активно відстоювати свою позицію у даному питанні, бо саме їм там жити і проходити всі бюрократичні процедури, пов’язані з перейменуванням», – зазначив голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській міській раді Ігор Перепека.

Ініціаторам побажав, аби вони одразу дали інші назви вулицям, на яких живуть, щоб відчути в повній мірі ті проблеми, які виникають при перейменуванні, оскільки будь-які зміни тягнуть за собою обов’язкові бюджетні витрати (зміна табличок, документів та ін.), а це все гроші платників податків.

«На сьогоднішній день у міської влади є більш важливі проблеми для вирішення, як комунальні, так і соціальні, серед яких невиплата заробітної плати працівникам Сумського НВО (борг на 1 липня склав 151,8 млн грн.), масові відмови у субсидіях, в плачевному стані знаходиться інфраструктура, дороги тощо. Україна скочується в злидні, грошей в бюджеті ні на що не вистачає, а ми перейменовуємо вулиці, виконуючи маразматичні закони, які приймає Верховна Рада», – наголосив політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: