На Сумщині четверо заробітчан стали жертвами торгівлі людьми

26.07.2018

30 липня у м. Суми буде проведено інформаційну кампанію під єдиним для усіх областей України гаслом – #ПротиДІЙ торгівлі людьми. Про це під час брифінгу повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мусіяка.

За її словами, щороку органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища і сягає близько 1 тисячі осіб.

«На Сумщині наразі офіційно статус особи, постраждалої від торгівлі людьми, встановлено 22 людям, – зазначила Людмила Мусіяка. – Лише в цьому році таких осіб уже налічується чотири, і це до речі, чоловіки, які працювали за кордоном і там їх незаконно проти їх волі утримували, а одну особу змушували скоювати злочин. У цей день ми хочемо донести жителям Сумщини про наявність такого явища як торгівля людьми, ми спрямовуємо свої слова саме на групи ризику, зокрема, на дітей, які шукають додаткового заробітку, малозабезпечені сім’ї, людей із інвалідністю тощо».

Цього року в м. Суми буде проведено інформаційну кампанію під єдиним для усіх регіонів гаслом «#ПротиДІЙ торгівлі людьми». Розпочнеться вона 30 липня о 18.00 у міському сквері ім. І.Харитоненка (біля Альтанки).

Про заплановані заходи розповіли на брифінгу керівник ОКУ СОР «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Жанна Сітало та керівник Сумського компоненту проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» Крістіна Сахно.

За їх словами, розпочнеться акція флешмобом, під час якого в небо запускатимуть жовто-блакитні кульки тематичного змісту. Також у програмі – огляд фотовиставки з тематики протидії торгівлі людьми, розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів, робота відкритого консультативного пункту «Людська безпека», і Тематичний театральний перфоманс Сумський Родинний театр «Нянькіних».

Крім того, о 18:20 розпочнеться квест «Лабіринт можливостей», який має на меті поінформувати громадян про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, коли вони погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: