У Глухові люди отримали дві квитанції за воду

26.07.2018

Глухівський водоканал приніс споживачам по дві квитанції, але забув пояснити, що повторна – необов’язкова.

У липні глухівчанам прийшло аж дві платіжки з водоканалу. У першій вказувалися показники, які подавали споживачі. І вони обрахувалися за старим тарифом, по 23,01 грн за куб. У другій вказувалися незрозумілі показники. А рахувалися вже за новим тарифом, що вступив у дію з 8 червня – 30,23 грн за куб. Глухівчани припустили, що місцевий водоканал забув про недавнє підвищення, тому і прислав перший раз малі суми.

– Ось у першій квитанції за червень у мене вказано 6 кубів, за які мала сплатити 137 гривень. Я це зробила. На вихідних знову прийшла якась квитанція. Десь взялося ще додаткових 4 куби і сума 258 гривень. З пояснення, яке вказувалося у додатковій квитанції, я нічого не зрозуміла, окрім того, що ціна на воду виросла з 8 червня. Тож подумала: у водоканалі помилилися першого разу. Я і цю квитанцію сплатила, бо боялась, що субсидії не буде, а тепер не розумію, навіщо мене змусили двічі розрахуватися за 6 кубів? – розповідає глухівчанка Марина.

Начальник відділу збуту водоканалу Олексій Білявський пояснив, що показники збирають щомісяця до 8 числа. Тому насправді у першу квитанцію (незважаючи, що вона подається як «плата за червень») закладено 22 дні травня та 8 днів червня до підвищення тарифу.

– Друга платіжка – необов’язкова. Оскільки у наступному місяці суттєво зросте сума, яку треба погасити, ми вирішили дати квитанції за решту 22 дні червня наперед. Так люди зможуть оплатити її частинами. Ми вирахували дані за середніми показниками кожної сім’ї окремо за попередні три місяці. Тоді множили це число на 22 дні. І порахували за новим тарифом, – коментує О. Білявський. – Якщо людина заплатила обидві квитанції, то це буде враховано у наступному місяці.

Втім, те, що друга квитанція носить пізнавально-попереджувальний характер, водоканал дійсно «забув» указати. Також незрозуміла логіка і в тому, чому у так звану додаткову квитанцію за новими тарифами включили і «старі» куби, які дехто встиг оплатити.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: