Конфлікти сумчан із “Сумигазом” вирішуватимуть на центральному рівні

26.07.2018

Останнім часом дії ПАТ «Сумигаз» супроводжуються тривалими конфліктами, а відтак до його представників постійно виникають запитання, що потребують негайного вирішення, але все це затягується не на місяці, а на роки. Про це і йшла мова на засіданні колегії в ОДА.

Одним із основних запитань населення і влади до підприємства «Сумигаз» залишається питання перерахунку норм спожитого газу громадянам, яким неправомірно нараховували за граничними нормами газу.

Як розповів головний метролог ПАТ «Сумигаз» Дмитро ГОЛУБЧЕНКО, зробити перерахунки у платіжках за газ вони мали ще до 1 липня, однак не зробили цього через технічний збій програми. Проте вже у серпні усі громадяни, кому нарахували за граничними нормами спожитого газу, мають отримати відповідні перерахунки.

Ще одним проблемним питанням, за словами начальника обласного управління ЖКГ та ПЕК Сергія ЛУГОВОГО, є встановлення газових лічильників із модемами. «Сьогодні ПАТ «Сумигаз» є монополістом на газовому ринку у Сумах, тому і нараховуються неймовірні суми за встановлення модемів – це сягає аж до 30 тисяч гривень, у той же час інші підприємства пропонують за свої послуги не більше 8 тисяч гривень. А головне те, що представники «Сумигаз» не хочуть і не пускають на газовий ринок в обласному центрі конкурентів», – розповів посадовець.

«Сьогодні на засіданні колегії ми розглянули звернення з цього питання лише однієї людини – вона подала у суд на дії ПАТ «Сумигаз», а є ще тисячі таких випадків, де люди мовчать і нічого не роблять», – наголосив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. Посадовець повідомив, що у серпні до Сум має приїхати представник НКРЕКП для того, щоб розібратися з ПАТ «Сумигаз» і територіальним підрозділом НКРЕКП щодо проблеми постачання газу, його оплати і встановлення газових лічильників з модемами, оскільки ці питання не повинні вирішуватися так довго і конфліктно. Тож, цілком ймовірно, можна очікувати на кадрові зміни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: