Микола Войтенко: Треба зменшити в два рази тарифи, а не займатися скрупульозними перевірками субсидіантів

26.07.2018

«До громадських приймалень ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ та депутатів як обласної, так і міських рад, звертається дуже велика кількість людей з проханням допомогти у вирішенні питання з призначенням субсидій. Вони просять, аби ми надали безоплатну юридичну допомогу, запитують, чому без причини відмовляють у призначенні субсидії, консультуються з приводу необхідних документів. Ми роз’яснюємо, допомагаємо і далі продовжимо працювати у цьому напрямку». Про це в ефірі телеканалу АТВ заявив заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Політик називає нинішню владу антинародною, яка проводить експерименти над своїм населенням, доводячи його до зубожіння і позбавляючи соціальних пільг. Водночас Микола Войтенко зауважив, що ближче до вересня буде відкрита громадська приймальня від партії, в якій жителям області будуть роз’яснювати: як правильно заповнювати документи для отримання субсидії; що робити, коли відмовляють у нарахуванні допомоги, не маючи на те причини; які документи не мають права вимагати органи соцзахисту тощо.

Про тонкощі у порядку нарахування субсидій у програмі «Відверта розмова» розповів кандидат юридичних наук, представник ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Сумщини Дмитро Єфіменко. Він привів приклади абсурдності моментів, через які відмовляють жителям області у нарахуванні допомоги.

Також в ефірі нагадали, що саме за ініціативою ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ підготовлено звернення і направлено до керівництва держави стосовно необхідності скасування обмежень при наданні житлових субсидій громадянам та спрощення порядку і умов їх надання. У документі опозиціонери пропонують Кабміну розширити перелік осіб, яким має призначатися державна грошова допомога, та наполягають на внесенні змін до Порядку призначення житлових субсидій.

«Сьогоднішній правлячий режим через нехватку фінансів, а ми прорахували, що на субсидії не вистачає близько 40 млрд грн., намагається позбавити цієї допомоги біля 2 млн українських сімей, – наголошує Микола Войтенко. – Тому, на наше переконання, треба зменшити в два рази тарифи, а не займатися скрупульозними і тотальними перевірками субсидіантів».

Нинішня влада, за твердженням політика, проводить антисоціальну політику, займається тарифним геноцидом, а зараз ще й субсидіальним геноцидом. «Урядовці діють не в інтересах людей, і навіть не на благо держави. Вони працюють виключно в своїх інтересах, інтересах інших країн та транснаціональних корпорацій. І в цьому їх проблема. Я впевнений, що коли прийде інша влада – тарифи будуть знижені у два рази, піднімуться доходи населення, економіка почне відновлюватися. Бо наразі керівництво країни зносить пам’ятники, перейменовує вулиці, займається усім, тільки не тим, чим треба. Наше ж завдання – допомагати людям і соціально їх захищати. І ми це виконаємо», – запевнив Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: