Водій тролейбуса, під колесами якого загинула 17 річна дівчина, дав покази в суді

27.07.2018

У Зарічному районному суді м. Суми 26 липня слухали покази водія тролейбуса, під колесами якого у лютому 2016 року загинула 17-річна студентка. У суді справу по суті слухають з березня минулого року.

“Я розпочав рух тролейбусу з повністю закритими дверима, по-іншому бути не могло, оскільки тролейбус не міг рушити з місця з закритими дверима згідно з технічних умов роботи механізму тролейбуса», – зазначив обвинувачений Ігор Конарєв, надаючи пояснення у письмовому виді.

Прокурор Сумської місцевої прокуратури Віталій Шаповал виступав проти долучення цих пояснень до матеріалів справи: «Засідання проводиться ні в режимі відео конференції, ні будь-якому іншому режимі, особа присутня на засіданні, стан її здоров’я дозволяє надати вільні пояснення, не за допомогою паперів, тому ми заперечуємо на долученні даних письмових пояснень».

Ірина Коробець, мати загиблої дівчини, звернулася до водія із запитанням, на яке він відмовився відповідати:  «Ти поїхав, а вона доганяла тролейбус, по пояс в снігу і впала тобі під заднє колесо? Свідки були, як двері відкривалися, дочка моя випадала. А ти доводиш, що вона самогубство зробила, впала тобі під заднє колесо, а ти не бачив і поїхав?”

Наступного разу засідання у цій справі відбудеться 20 вересня – будуть слухати свідків обвинувачення.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 09.02.2016 року на проспекті М.Лушпи напроти ТРЦ «Лавина». В ході слідства було встановлено, що водій керував технічно справним тролейбусом та при посадці пасажирів знехтував правилами дорожнього руху, мірами безпеки та розпочав рух транспорту з неповністю зачиненими дверима. Через це в тролейбусі спрацювала «функція реверсу», при якій двері автоматично відкрилися й дівчина випала з транспорту.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: