Обласні опозиціонери взяли шефство над Шосткинським протитуберкульозним диспансером

27.07.2018

«Останнім часом при підтримці опозиціонерів сталося чимало відчутних покращень у Шосткинському міжрайонному протитуберкульозному диспансері, – говорить головний лікар закладу Валерій Чурсін. – Зокрема, замінено 102 вікна на енергозберігаючі, закуповується нове медичне обладнання. Сума, яка надійшла минулого року з обласного бюджету за ініціативи депутатів від ОПОЗИЦЙНОГО БЛОКУ, склала 600 тисяч грн».

У диспансері обласних депутатів завжди зустрічають з радістю, бо їх слова не розходяться з ділом, а всі обіцянки виконуються. Не став винятком і вчорашній візит, коли до закладу завітали обранці Сумської обласної ради Олександр Стрельченко, Микола Войтенко та Володимир Пилипейко.

Вони поспілкувалися з керівництвом та медперсоналом, дізналися, які проблеми є у диспансері та обговорили шляхи їх вирішення.

Головний лікар протитуберкульозного диспансеру Валерій Чурсін розповів, що до своєрідного шефства представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, в палатах і коридорах закладу було прохолодно. «Тепер температура сягає 25 градусів. Це відображається і на енергоносіях, бо ми стали менше платити за тепло, а хворим та співробітникам стало комфортніше лікуватися і працювати».

Микола Войтенко наголошує, що половину вікон замінили у минулому році, у цьому також уже виділено 300 тисяч грн. Тож депутат сподівається, що у наступному році це питання буде закрите повністю. Обіцяє допомогти у питаннях проведення ремонтів у підсобних приміщеннях, овочесховища, системи опалення, приміщень усередині закладу, закупівлі обладнання.

Однією з найбільш серйозних і затратних проблем у протитуберкульозному диспансері залишається застарілий рентгенівський апарат. Валерій Чурсін каже, що ремонту він не підлягає, бо вже не випускають такі запчастини. А новий вартує 3,5-4 млн грн. Опозиціонери обіцяють клопотати щодо його придбання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: