Деяким затриманим на сесії у Конотопі загрожує до 14 років позбавлення волі

27.07.2018

Затриманим, які завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям, загрожує до 14 років позбавлення волі. За медичною допомогою звернулось 7 працівників поліції та 2 цивільні особи. Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко.

За процесуального керівництва Конотопської місцевої прокуратури в рамках кримінального провадження встановлюються обставини подій, що відбулись 26 липня в Конотопі. Досудове слідство здійснює Конотопський відділ поліції. «Мова йде про сутички під час сесії Конотопської міської ради. Група молоді, озброєна предметами для нанесення побоїв, увірвалась у сесійну залу. Співробітники поліції, щоб не допустити масових безладів та жертв серед громадян, відтіснили молодиків та застосували до них відповідні засоби обмеження волі», — йдеться в повідомленні.

Наразі у відділі поліції перебуває 46 осіб, доставлених для з’ясування обставин. За медичною допомогою звернулось 7 працівників поліції та 2 цивільні особи. Тривають першочергові слідчі дії, на місці події окрім слідчо-оперативної групи працюють прокурори прокуратури Сумської області та слідчі Слідчого управління ГУ НП області.

Відомості до ЄРДР внесено за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків, вчинене організованою групою). За скоєне особам, які завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям, загрожує до 14 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 26 липня було заплановано засідання 26-ї і 27-ї сесій міської ради, під час яких мали розглянути ряд питань, серед яких — проект бюджету на 2018 рік. Під час спільного засідання депутатам та міському голові конструктиву знайти не вдалося. Після декількох годин суперечок більшість обранців перемістилася в малий зал, де влаштувала власне засідання. Семеніхін і секретар міськради Багрянцева залишилися в сесійній залі. Депутати голосували за відставку міського голови, але їм не вистачило 1 голосу «за».

Пізніше, під час обговорення депутатами і міським головою питань прийняття бюджету на 2018 рік, яке відбувалося в малому залі засідань, в сесійній залі сталася масова бійка. У поліції повідомили, що під час сутичок на сесії у Конотопі затримали 50 осіб, а начальник Конотопського відділу поліції Богдан Войцеховський розповів, звідки приїхали люди, яких затримали під час бійки у сесійній залі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: