У Сумах провели історично-гастрономічну екскурсію

27.07.2018

На годиннику сьома тридцять, але екскурсійна група вже готова до кавової прогулянки. Сьогодні, 27 липня, сумчани мали змогу познайомитися поближче з історією свого міста й пізнати деякі з його таємниць.

“Після організації та участі у школі гідів, що закінчилася минулого місяця, кожен амбасадор повинен був визначитися зі своєю унікальною темою для проведення екскурсії. Різноманіття обраних тем вражає: екскурсії по дахах, міському цвинтарю, покинутих місцях, відвідування природніх та архітектурних пам`яток. Перебираючи можливі варіанти я вирішила провести історично-гастрономічну прогулянку. Метою екскурсу є повідомити людям про якісь цікаві моменти, факти, що надихнуть їх більше дізнатися про історію своєї родини, міста, відновлювати пам`ять поколінь, кулінарних традицій», — повідомила екскурсовод Вікторія Закорко.

На зустріч прийшли люди різного віку та професій, що показує зацікавленість жителів у знаннях культури й історичної складової розвитку міста.

«Прогулянка дала змогу подивитися на Суми з іншого боку, про деякі факти ми навіть не здогадувалися. Моя дружина кавоманка, тому тематика екскурсу дуже близька нам, ми надихнулися розповідями та атмосферністю кав`ярні й наступним кроком для нашої сім`ї буде придбання власного кавового апарату», — поділився враженнями найповажніший учасник екскурсії Павло Іванович.

Цікаво, що наприкінці 19 — початку 20 століть широко розповсюджена була, так звана «молочна дієта», адже молоко, особливо козиняче, є цілющим та корисним . Заможні пани, що слідкували за модою обов`язково пили каву з молоком з чашок, які були прикрашені візерунками вусів.

Від теорії група перейшла до практики й завітала до місцевої кав`ярні, де власник й бариста закладу поділилися секретами приготування «правильного» капучіно, познайомила з його найближчими «сусідами» по кавовому меню після чого усі присутні мали змогу перейти до дегустації напоїв.

«Уже вдруге на схожій екскурсії, мені дуже подобається. Цікава інформація, гарний екскурсовод, смачна кава, тепла атмосфера — достатньо приводів, щоб відвідувати такі прогулянки. Обов`язково прийду наступного разу», — запевняє учасниця екскурсії Олена Фесько.

Цикл екскурсів продовжується, тож сумчани мають змогу поближче познайомитися з рідним містом й дізнатися про його невідомі сторони.

Джерело: http://sumypost.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: