У Глухові агрофірму “кинули” з добривами

27.07.2018

До Глухівського відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся директор однієї з місцевих фірм, що спеціалізується на агропромисловій діяльності. Громадянин розповів: через мережу Інтернет знайшов вигідну пропозицію про продаж мінеральних добрив загальною вагою 23 тонни.

Зателефонував по вказаному телефону, і йому відповів чоловік, що представився Кирилом, директором дочірньої фірми товариства з обмеженою відповідальністю. За домовленістю, оплату покупець повинен був здійснити після прибуття вантажу.

У визначений день вантажівка з мінеральними добривами прибула на територію агрофірми. Ледве машина зупинилась, покупцю подзвонив нібито бухгалтер підприємства-продавця, котрий наполіг на негайній оплаті прибулого товару і тут же вказав реквізити, куди слід переказати обумовлену суму.

Перевіривши наявність та якість добрива, покупець дав згоду на розвантаження і перерахував кошти в сумі 211 тисяч гривень. Однак вже під час розвантаження добрив водій автомобіля раптово повідомив, що кошти на рахунок фірми-постачальника не були переведені, тож товар він залишити не може.

Покупець відразу зателефонував «бухгалтеру», але абонент вже був поза зоною доступу. Що ж стосується перерахованих за вантаж коштів, то вони так і не надійшли до фірми-постачальника. Обдуреному чоловіку не залишилось нічого іншого, як шукати допомоги в поліції.

«За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), і роблять все можливе для встановлення особи зловмисника”, – коментує ситуацію Роман Невожай, начальник Глухівського відділу поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: