250 тисяч вірян Української православної церкви взяли участь у хресній ході у Києві

27.07.2018

Понад 250 тисяч людей, за даними інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви, взяли участь в урочистому молебні на Володимирській гірці у Києві та Всеукраїнській хресній ході, які телеканал «Інтер» напередодні Дня Хрещення Русі транслював у прямому ефірі. Це рекордна кількість вірян, які вийшли на вулиці Києва за всі роки святкування Дня Хрещення Русі. У 2017 році у молебні та хресній ході УПЦ взяли участь близько 100 тисяч людей.

Для трансляції хресної ходи телеканал «Інтер» задіяв безпрецедентні для українського телебачення технічні ресурси – 56 камер, 7 пересувних телестанцій, 7 супутникових станцій.

Висвітленню одного з головних для православного світу свят «Інтер» 27 та 28 липня присвятив близько 15 годин ефірного часу; телеканал відмовився від показу реклами протягом дня 27 липня.

В шестигодинному марафоні «Наша віра» у прямому ефірі вийшло кілька десятків ексклюзивних матеріалів. Інтерв‘ю журналістам дав Святійший Патріарх Московський і всія Русі Кирил, абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик. Творчі групи телеканалу зняли сюжети в Україні, Сербії, Білорусі, Росії, Грузії, Азербайджані, Італії, Ізраїлі, Туреччині, Греції, Італії. Телеканал транслював Всеукраїнський передзвін, прямі включення здійснювались зі Святогірської, Почаївської, Києво-Печерської лавр, Зимненського монастиря. Журналісти розповіли про людей, долі яких змінила віра, і показали унікальні кадри з життя монахів православних монастирів.

У День Хрещення Русі «Інтер» представить прем‘єру документального проекту «Києво-Печерська лавра. Фотографія тисячоліття». Він приурочений до 30-річчя відновлення чернечого служіння у головній православній обителі, яка зробила Київ духовним центром величезної православної цивілізації.

28 липня «Інтер» транслюватиме Божественну літургію з Києво-Печерської лаври.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: