Суддю сумського господарського суду підозрюють по-новому

28.07.2018

Судді господарського суду  Сумської області Олександру Коваленко змінили підозру.

Про це свідчить відповідь Національного антикорупційного бюро України на журналістський запит.

«У відповідь на Ваш запит про надання інформації по зміні повідомлення про підозру одного з суддів Господарського суду Сумської області, повідомляємо наступне.

З урахуванням зібраних доказів у кримінальному провадженні 09.07.2018 заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури змінено повідомлення про підозру одному із суддів Господарського суду Сумської області, тому суддя підозрюється у скоєнні злочину за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України та ч.2 ст. 15 ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Зокрема, суддя Господарського суду Сумської області підозрюється в проханні оформити двокімнатну квартиру на користь визначених ним осіб за прийняття позитивного рішення у господарській справі, а також в закінченому замаху на отримання для себе неправомірної вигоди в розмірі 26 тис. 600 доларів США», – йдеться в повідомленні.

Йдеться про екс-голову Господарського суду Сумської області, суддю Олександра Коваленка.

Як повідомлялося, 1 листопада 2017 року співробітники СБУ викрили голову Сумського господарського суду в одержанні неправомірної вигоди: він вимагав у бізнесмена більше $ 26 тис. за «вирішення» земельного питання. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

3 листопада Олександр Коваленко написав заяву про складання з себе повноважень, збори суддів Госпсуду прийняли його заяву.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: