У Сумах почали витруювати амброзію

30.07.2018

КП «Зеленбуд» продовжує ліквідовувати вогнища амброзії по місту. Сьогодні відповідні роботи проводяться біля озера Дурова. Нагадаємо, на боротьбу з амброзією цьогоріч із міського бюджету виділено 100 тис. гривень.

«Знищувати цю ядовиту рослину ми почали механічним способом. Проте потім перейшли до більш ефективного способу – придбали 1600 літрів речовини «Стоп амброзія», яку розпилюємо на ділянках, де найбільш поширена ця рослина. Після обробки протягом двох-трьох днів амброзія засихає, механічним способом збирається і вивозиться на зелений полігон», – повідомив директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик.

Речовина «Стоп амброзія» не становить небезпеки для людей та тварин, оскільки є органічною. І навіть з огляду на це, перед тим як почати працювати з нею, працівники КП «Зеленбуд» пройшли медогляд і отримали дозвіл на проведення відповідних робіт.

Після того, як закінчать знищувати амброзію біля озера Дурова, повідомив директор комунального підприємства, перейдуть в район Басів, озера Чеха та на інші ділянки, де найбільше цієї рослини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: