У Сумах показали перформанс “Людина – не товар”

31.07.2018

Як не стати «живим» товаром – вчили місцеві поліцейські мешканців та гостей Сум. У цьому їх підтримали представники органів місцевого самоврядування, обласної державної адміністрації, міжнародних і громадських організацій та просто небайдужі громадяни. 

Акція відбулась в центрі Сум, біля Альтанки. Її мета — підвищити обізнаність населення щодо питань торгівлі людьми та протидія злочинам проти моральності. Правоохоронці звертають увагу широкої громадськості на цю глобальну проблему, аби зменшити вірогідність потрапляння наших співвітчизників в небезпечні ситуації за кордоном та заохотити людей протидіяти таким злочинам.

«Цьогорічний захід фокусується на актуальних проблемах та тенденціях торгівлі людьми в Україні, що набули резонансу в суспільстві протягом останніх років, – зазначив Володимир Кравченко, начальник Відділу боротьби протидії злочинам торгівлі людьми ГУНП в Сумській області. — Серед них: тема «кур’єрів-експедиторів», примусова військова служба, продаж дітей тощо. Ми прагнемо донести до кожного, що питання торгівлі людьми та безпечної міграції на сьогодні є такими ж актуальними, як і боротьба з іншими тяжкими злочинами. Наша мета — сформувати свідоме ставлення до міграційних намірів та зменшити вірогідність потрапляння в небезпечні ситуації за кордоном. Ми вже налагодили тісну взаємодію із усіма суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема із Департаментом соціального захисту населення, Службою у справах дітей, Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управлінням Державної міграційної служби та іншими державними і громадськими установами, організаціями. І будемо продовжувати цю співпрацю й надалі».

Присутні на заході отримали інформаційні матеріали щодо проблеми торгівлі людьми, ризиків нелегального працевлаштування та правил безпечної міграційної поведінки. Також пiд час акцiї тривала і фотовиставка на відповідну тематику. На вулиці із картонних коробок влаштували своєрідний лабіринт, пройшовши який, учасник тесту отримав відповідь — чи зможе він діяти правильно, якщо раптом опиниться перед загрозою постраждати від рук торгівців «живим» товаром». А наостанок бажаючі дорослі та діти взяли участь у флеш-мобі «Людина-не товар» і запустили в небо символічні повітряні кульки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: