Незважаючи на протест жителів, у Сумах побудують церкву

31.07.2018

Жителі Хіммістечка другий рік радіють благоустрою території, прилеглої до озера Дурова. Тут вже є спортивний та дитячий майданчик, місце, де можна відпочити.

Однак нещодавно біля спортмайданчика з’явилося будівельне огородження. Сумчани занепокоїлися – якщо почнеться будівництво, можна втратити екопарк, який є окрасою цілого району. Тому вони проти забудови зеленої зони і подали про це петицію міської влади.

Однак порадувати місцевих жителів нічим. Петицію розглянули в міському ДАБК. За інформацією інспекції держархбудконтролю, ділянку площею 0,12 га на вул. Парковій нинішній міськрада передала в постійне користування релігійній громаді УПЦ КП (22.02.2017 р.). Цільове призначення: для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Відповідно до Плану зонування території Сум земельна ділянка розташована в рекреаційній зоні зелених територій загального користування Р-3, де допустиме будівництво культових споруд. За інформацією управління архітектури та містобудування, громаді були дані містобудівні умови і обмеження для проектування Церкви Дванадцяти Апостолів, дзвіниці, парафіяльного будинку з недільною школою. В Єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, 1 березня нинішнього року було зареєстровано повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Порушень містобудівного законодавства немає. Так що церква таки буде будуватися, причому абсолютно законно, не дивлячись на всі протести місцевих жителів.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: